Over Tim!
Tim! Green Gifts is volledig gespecialiseerd in duurzame relatiegeschenken. Voor bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hoog in hun vaandel hebben en voor de overheid die duurzaam moet gaan inkopen, hebben wij een volledig assortiment groene relatiegeschenken. Onze gifts zijn niet alleen groen, maar ook mooi, leuk, luxe, hightech… en gebaseerd op de nieuwste technieken en productieprocessen.


Meten=weten
Duurzaam betekent bij ons dat we streven naar een balans tussen de 3 P’s: People, Planet en Profit. Dit doen we op een transparante en meetbare manier. Producten gaan langs de meetlat van Tim! Green Gifts, waarop 10 punten staan die betrekking hebben op duurzaamheid. Wij bevragen de producent en leverancier op deze punten. Uiteindelijk leidt dit tot een score voor dit product. Deze score ziet u op het meetlatje bij het product. (De score wordt uitgewerkt en toegelicht in een certificaat dat u bij levering van het product kunt ontvangen.) Als we onvoldoende informatie hebben over een bepaald aspect, scoort het product hierop niet.

De eisen die we aan onze artikelen stellen hebben betrekking op het milieu, maar ook op de mens in het productieproces. Hoe schoon is het productieproces, zitten er giftige stoffen in het product, is er sprake van eerlijke handel, zijn de arbeidsomstandigheden goed ..voor ons is dit allemaal van belang.


Nieuwste ontwikkelingen
Bij het zoeken naar duurzame relatiegeschenken laat Tim! Green Gifts zich inspireren door het Cradle to Cradle gedachtengoed. In dit concept geldt: afval = voedsel. Producten moeten na gebruik altijd weer in een biologische of technische kringloop kunnen terugkeren. Zo zijn onze “plastic” producten, zoals frisbees en boemerangs, gemaakt van aardappelzetmeel (afval uit de fritesindustrie) en biologisch afbreekbaar.

In ons streven naar duurzaamheid houden we een scherp oog voor de vraag van de markt en gaan we steeds op zoek naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzame producten.
   
Copyright©Tim!GreenGifts 2008
T+31 (0)30 751 90 38 | info@timgreengifts.com | P.O. Box 358  | 3720 AJ  Bilthoven | The Netherlands | k.v.k midden-nederland 30243489